COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ LENAUHEIM ADOPTĂ URMĂTOARELE MĂSURI DE SIGURANȚĂ MEDICALĂ:

 

1. Însușirea hotărârilor, deciziilor și recomandărilor emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Instituția Prefectului Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică Timiș, cu privire la:

-suspendarea temporara a cursurilor scolare și  a activitatilor în gradinite.

-sistarea desfasurarii tuturor evenimentelor publice-activitati publice sau private in incinte sau aer liber –indiferent de numarul de participanti si in incinta parcurilor de joaca , pana la data de 31.03.2020(cu posibilitate de prelungire).

2. Instituirea ca masura speciala de siguranta , a angajatiilor si vizitatorilor , limitarea accesului in sediul instituitiei a unui numar maxim de 4 persoane care pot intra concomitent (cate o persoana pe compartimente diferite), acestia fiind indrumati de un reprezentant al institutiei, pastrand o distanta de minim  1 metru fata de persoanele din jur , evitandu-se contactul.

3. Suspendarea audientelor din cadrul Primariei comunei Lenauheim in perioada 13.03.2020-31.03.2020(cu posibilitate de prelungire)si se va limita , pe cat posibil , deplasarea cetatenilor la sediul institutiei .

4. În perioada 13.03.2020-31.03.2020 se modifica programul de mlucru cu publicul care va fi in intervalul orar 9.00-13.00 zilnic.

5. Toti cetatenii sunt indrumati sa foloseasca pe cat posibil mijloace de plata electronice , respectiv card .

6. Oficierea casatoriilor  , se va realiza cu respectarea normelor privind atat protectia persoanelor angajate cat si a persoanelor prezente la eveniment , astfel: se permite accesul in locatia respectiva a unui numar maxim de 8 persoane , respectiv : Mirii , 2 martori si 4 insotitori.

7. Suspendarea inchirierii Caminelor Culturale de pe raza comunei Lenauheim in perioada 13.03.2020-31.03.2020(cu posibilitate de prelungire) indiferent de evenimentul programat si a numarului de participanti.

8. Se recomanda tuturor persoanelor care prezinta simptome de infectierespiratorie(tuse , stranut , rinoree ) , ca la intrarea in institutie sa poarte masca de protectie , urmand a fi directionate catre cabinetele medicale.

9. Toate lacasurile de cult vor respecta masurile impuse de autoritati pentru evitarea contaminarii  luand toate masurile necesare pentru protectia enoriasilor.

10. Transmiterea  solicitarilor, petitiilor sau cererilor se va realiza prin intermendiul poștei electronice. iar acolo unde se impune depunerea unor documente în original, acestea vor fi transmise în regim de scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. Pentru corespondenta electronică se va utiliza adresa de e-mail: lenauheim@upcmail.ro   iar alte informații vor putea fi solicitate la nr.tel: 0256 360428, nr.fax:0256 381 775.

11. Comunicarile urgente catre Primaria comunei Lenauheim vor fi facute la adresele de e-mail , telefon , fax:

– e-mail : lenauheim@upcmail.ro

-telefon:0040256360428

-fax:0256/381775

– 0800 800 358 – linia verde unde se pot obtine informatii despre CORONA VIRUS.

12. restrictionarea accesului public la activitatile si sedintele publice ale autoritatilor locale.

13. se instituie obligatia ca toate institutiile publice si private sa asigure la toalete materiale destinate igienei personale(sapun , prosoape de hartie , uscator de maini) precum si dezinfectant la intrarea in institutie.

14. se instituie obligatia pentru unitatiile de alimentatie publica (ex. Magazine) de a asigura dezinfectia frecventa a suprafetelor expuse (clante de usi, balustrade…) precum si evitarea aglomerarii de persoane , in special in zonele caselor de marcat.

15. suspendarea activitatii Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati din localitatea Lenauheim in perioada 13.03.2020-31.03.2020 (cu posibilitate de prelungire) ;

16. informarea populatiei referitor la circulatia/deplasarea pe raza comunei Lenauheim , doar in caz de necesitate , evitarea locurilor aglomerate.

17. Măsurile instituite vor putea fi prelungite, în funcție de evoluția situației.

     

    Atașat hotărârea:

    Hotărârea 1 din 13 martie 2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *