Aproape toate imobilele din Comuna Lenauheim care au ca destinație învățământul sunt cuprinse în diverse proiecte de reabilitare și modernizare.
Școala de la Bulgăruș a fost reabilitată cu fonduri de la Banca Mondiala, iar pe bani din veniturile proprii ale Consiliului Local Lenauheim au fost realizate două terenuri de sport sintetice. Tot la Bulgăruș va fi construită o grădiniță nouă, prin fonduri europene, proiectul având parte de o finanțare de 500.000 de euro de la AFIR, restul de sumă, până la 800.000 de euro fiind suportată din bugetul local. Proiectul este în faza de licitație.
Școala de la Grabaț este beneficiara unui proiect de reabilitare și modernizare în valoare de peste 6 milioane de lei din fonduri europene. Valoarea finanțării nerambursabile este de 6,39 milioane lei, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritara 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din cadrul Programului Operațional Regional al Uniunii Europene.
Grădinițele din localitățile Grabaț și Lenauheim și beneficiază de contracte de finanțare semnate cu Ministerul Dezvoltării în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiectul tehnic este executat, urmează organizarea licitației pentru constructor. Finanțarea totală pentru cele două obiective este de 4.000.000 de lei.
Școala din Lenauheim va intra în reabilitare prin Compania Națională de Investiții (CNI). Studiul de fezabilitate este în faza de evaluare și urmează predarea amplasamentului de la primărie către CNI în vederea modernizării. Licitația și desemnarea constructorului va fi făcută de către CNI. Tot la Școala Lenauheim, din fonduri alocate din veniturile proprii ale Consiliului Local Lenauheim, au fost realizate două terenuri de sport sintetice În imaginile alăturate vedeți care este starea actuală a infrastructurii școlare din Comuna Lenauheim.

Dezvoltarea continuă!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *