Primarul comunei Lenauheim, domnul Ilie SUCIU a semnat și aprobat notificarea câștigătorului licitației pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune în cele trei localități: Bulgăruș, Grabaț și Lenauheim.

Obiectivul principal îl reprezintă reducerea cheltuielilor administrației publice locale din comuna Lenauheim prin înlocuirea iluminatului public stradal existent cu unul performant, de lungă durată și mai puțin costisitor. Am constatat de-a lungul timpului că prezența unui sistem de iluminat public stradal vechi și cu grad redus de eficiență generează efecte negative asupra întregii comunități, prin cheltuieli enorme din bugetul local, dar și prin creșterea ratei infracționalității și creșterea numărului de accidente rutiere.

Grupurile țintă care vor beneficia de aceste lucrări sunt în primul rând cetățenii celor trei localități vizate de proiect, Bulgăruș, Grabaț și Lenauheim dar și toți călătorii ce vor străbate străzile iluminate ale localităților. Valoarea proiectului este de peste 2.150.000 de lei TVA inclus.

În următoarele zile va fi semnat contractual de lucrări și va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, care vor dura maxim până la data de 31.12.2023.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile prin Programul Interreg România-Serbia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *